2016 Dekorasyon Dünyası – Dekor Modası

2016 Dekorasyon Dünyası

Hayatta gereken bazı değişiklikler hayatta bazı şeyleri daha iyi yapmak için mi yoksa dünyanın gerektiği gibi olmadığını düşündüğümüz için mi?

Dekorasyon günlük yaşantımızın birçok yerinde bulunmaktadır. Evde yaptığımız değişiklikler, işyerinde yaptıklarımız hayatın kendisinde yaptığımız değişiklikler işte bunların hepsi bizim dekorasyon dünyamızı oluşturur.

Ev, bizim belki de zamanımızın en çok geçirdiğimiz yerdir. Oranın kirli ve düzensiz olduğunu düşünelim her geldiğinizde o kirli ve düzensiz evde oturacaksınız ve zaman geçireceksiniz. Her dakika her saat belki de senelerce buna maruz kalacaksınız. Bide oranın temiz farklı olduğunu düşünelim oraya girdiğinizde huzur ve mutlu olacaksınız.

2016-dekorasyon-dunyasi-2

Bir saatin bir duvardan alıp başka duvara konması mesela saatin belki de çekiciliğini arttıracak dikkatlerini üzerine çekecek. Doğa sürekli aynı mevsimi yaşasa siz bundan sıkılmaz mısınız? Sürekli kar yağdığını ya da sürekli güneş olduğu bir hayatta mutlu olma lüksünüz kalmaz.

Doğa bile bunu biliyorken biz insanlar bizi küçük farklılıklarının mutlu edeceğinden habersiz. Doğa bize bütün nimetlerini sunuyor. Dağlardan akan sular, uçan kelebekler herkes ve her şey bize bu imkânı veriyor. Evde asılı duran tabloyu değiştirmek, sehpanın üzerinde bulunan çiçekleri değiştirerek ya da üstümüzü değiştirerek bunlar dekorasyonun küçük ama etkili yolları.

Dekorasyon insan için çok önemli bir yerdedir. Gerek psikolojik gerek ise bedenen insanda önemli rol oynar. Öyledir ki bu yüzden dekorasyona ait meslekler çıkmış. Bir mimar evi çizerken aslında kendi hayal dünyasını somutlaştırır. Bir insanın dikkatini düz bir bina yerine renkli ve farklı bir bina çeker.

2016-dekorasyon-dunyasi-3

İnsan belki de hayatın farklı olmasını ister bu bizim elimizde. Bir insan ki siyahı sever bir insan ki beyazı. Hayat belki de farklı olduğu için güzeldir. Her insanın aynı olduğunu düşünelim ben beyazım sen de o da beyaz ben yakışıklıyım sende bu durum her gün aynı yemek gibidir.

Öyle ki hayat farklı öyle ki insanlar farklı bizler farklıyız. Araştırmalar bile bunu gösteriyor bir insan her gün siyah giyerse o insan karamsar oluyor ve hayata küsüyor.

Doğanın suyu, havası, iklimi bile farklı. Artık birilerinin çıkıp mutluluğun uzakta olmadığını anlatmalı ve biz ne zaman ki bunu görürsek işte o zaman belki bir şeyler yolunda gidebilir.