2016 Dekorasyon Önerileri – Dekor Modası

2016 Dekorasyon Önerileri

Bir ev, bir ev düşünün ki içine girdiğinizde huzur bulup, koltuklarına oturduğunuzda rahatlıyorsunuz. Çoğu zaman mutlu olmak için çok basit sebeplerimizin olması yeterlidir. Evimiz bizlerin kalesidir, kendimiz olduğumuz, rahatladığımız, dinlendiğimiz, misafirlerimizi ağırladığımız ve anılar biriktirdiğimiz hayatımızdaki en önemli mekânlardır.

Bu yüzdendir ki kendinizi yansıtan bir eve sahip olmak için acele karar vermeden biraz üzerinde düşünmek gerekir. Dekorasyon önerilerine kulak vermek, dikkate almak, hatta uzmanlardan destek alarak şık, zevkli, ferah ve rahat bir ev dekore edebilirsiniz. Ancak burada önemli olan acele etmeden, iyi araştırıp üzerinde düşünerek ve ne istediğinize karar vererek alışverişe çıkmak olacaktır.

2016-dekorasyon-onerileri-2

2016 Mobilya Dekorasyon Modası

Alınacak mobilyalar, halılar, perdeler, aksesuarlar hepsini bir bütün olarak düşünmek gerekir. Oturma gruplarının konforu, görünümü ve fonksiyonelliği çok önemlidir. Ancak ev içi dekorasyonu kadar çok önemli diğer bir konuda evin biçimidir.

Evin biçimine uygun dekorasyon önerileri dinlemekte fayda var. Örneğin L şeklindeki bir salon ile dikdörtgen şeklindeki salonun dekorasyonu farklı olmalıdır. Dikdörtgen salonda renkler daha açık olması gerekir çünkü salonun güneş ışığına uzak olan kısmı biraz daha karanlık olacaktır.

L salonlar ise ışığı yüksek oranda her tarafı alacağı için arzu edilen renkler kullanılabilir. Salon dekorasyonun da yapılan en büyük hatalardan bir tanesi de evin biçimine uygun mobilya seçmemekten kaynaklanmaktadır.

Ev dekorasyonunda estetik ve şık bir hava katan tamamlayıcı unsurlarından bir tanesi de aksesuarlar ve tablolardır. Evin havasını değiştirmede çok fazla etkilidir. Boş olan duvarlarınızı, örneğin koridorda bulunan bir parça boşluğu veya salondaki bir duvarı aynalarla süsleyerek evinize derinlik kazandırabilirsiniz.

2016-dekorasyon-onerileri-3

2016-dekorasyon-onerileri-4

En Güzel Dekorasyon Fikirleri

Geniş bir salonda kullanılacak büyük tabloları aydınlatma ile mesela tablonun yanına koyacağınız lambader ile aydınlatırsanız salonunuz için daha şık bir görüntü elde edersiniz. Daha küçük olan salonlarda ise küçük ama bir kaç tane tablo kullanarak yine şık bir görüntü sağlanabilir.

Eviniz her haliyle sizi yansıtsın, sizin zevkleriniz ile dekore edilsin. Seçtiğiniz mobilyalar, halılar, perdeler, mumlar, ışıklar, tablolar, çiçekler, aksesuarlar ile huzur bulacağınız ortamlar yaratarak unutulmaz anılar kazanın.

2016-dekorasyon-onerileri-5