Kış Bahçesi Nasıl Dekore Edilmeli – Dekor Modası

Kış Bahçesi Nasıl Dekore Edilmeli

Kış bahçesi, lüks evlerde görülen kış aylarında rahatça oturabileceğiniz ve çiçeklerinizi yetiştirebileceğiniz otantik bir ortamdır. Bu bahçelerin yapılmasındaki amaç hava şartlarının sürekli olarak değişmesi ve insanların bahçe keyiflerinden yoksun kalmasının önlenmesidir.

Bu bahçeler dizayn edilirken öncelikli olarak bahçenizin hangi kısımlarının bu kış bahçesinin içinde kalacağı belirlenmelidir. Daha sonra belirlediğiniz alan, üzerine o alanın tamamını kaplayacak şekilde teras kapama sistemleri ile kapatılmalıdır.

Kış Bahçeleri ile Zengin Dekorasyonlar

Bu işlemi yapmak için de çevrenizdeki en iyi teras kapama firması ile anlaşmanız gerekir. Bu teras kapama sistemi kış bahçesi için çok önemlidir. Bu sistemin bütün kış şartlarına dayanıklı olması gerekir. Aksi takdirde çetin geçen kışlarda terasınız o sertliğe dayanamaz ve yıkılır.

kis-bahcesi-nasil-dekore-edilmeli

Kış bahçesi nasıl dekore edilmeli sorusunun ikinci kısmına geçecek olursak terasımızı yaptıktan sonra sıra bahçemizin iç dekoresine gelir. Kış bahçeleri oldukça sade ve otantik bir havada olmalıdır. İnsanlar kış aylarında kahvelerini yudumladıkları sırada gazete okumanın keyfini bu kış bahçelerinde yaşarlar.

Bunun için de oldukça düzenli ve sade bir tasarım gerekmektedir. Öncelikle kış bahçenizin etrafına bir koltuk takımı yerleştirmelisiniz. Bu koltuk takımı evlerde kullandıklarımızdan biraz farklı olmalıdır. Sepet rengindeki koltuklar kış bahçelerinize en çok yakışacak koltuk takımlarıdır.

Koltuk takımı seçerken iç karartıcı renklerden ziyade daha sade açık renkler tercih edilmelidir. Koltuk takımımızı da aldığımıza göre şimdi sıra bahçemizin ortasına koyacağımız yemek masasına geldi. Kış bahçesinde yemek yemenin keyfi bir başkadır. Dışardaki muhteşem manzaraya karşı ailecek yediğimiz yemekten aldığımız keyfi en lüks yerlerde yediğimiz yemeklerden bile alamayız.

kis-bahcesi-nasil-dekore-edilmeli-2

Kış Bahçesi Dekorasyon Örnekleri

Yemek masası seçerken bu masanın koltuk takımlarımız ve doğa ile uyumlu bir renkte olmasına dikkat etmeliyiz. Çok şatafatlı rengârenk seçimlerden kaçınmalıyız. Geldik kış bahçelerinin ana unsurlarına yani çiçeklere.

Kış bahçelerinin olmazsa olmazları çiçeklerdir. Kış bahçesi dizayn ederken bahçenin etrafını tamamen kaplayacak şekilde çiçekler saksılarda yetiştirilmelidir. Çiçek seçiminde dilerseniz gül papatya karanfil gibi çiçekleri seçebilirsiniz. Çiçeklerinizin de yerleşmesi ile birlikte kış bahçeniz artık tamamen hazır hale gelmiştir.