Küçük Odalar İçin Dekorasyon Fikirleri – Dekor Modası

Küçük Odalar İçin Dekorasyon Fikirleri

Küçük evlerin başlıca sorunu olan dekorasyon hemen hemen hepimizin sorunu olmaktadır. Gün geçtikçe oda boyutlarının küçülmesi alışıla gelmişin dışında olmakta ve nasıl dekore edeceğimizi karıştirmaktayız.

Dekore edilmesi zor olan bu evleri aslında daha büyük göstermek ve alandan tasarruf etmek sanıldığı kadar zor değildir. Basit ve küçük dokunuşlarla aklımızdaki “ küçük odalar nasıl dekore edilir? “ sorusunu ortadan kaldırabiliriz. Bunun için ilk yapmamız gereken oda içinde açık renkler kullanmaktır.

Bu sayede oda daha geniş ve daha ferah bir görünüme sahip olur. Mobilya, perdeler ve halı seçiminde ise aynı şekilde koyu renk seçimi yapmamak daha derinlikli bir hale getirir. Büyük ve cok yer kaplayan mobilyalar yerine küçük ama aynı işlevi gören daha kullanışlı mobilyalar seçilirse oda içinde daha fazla alana sahip olabiliriz.

kucuk-odalar-icin-dekorasyon-fikirleri-2

Herkesin renk tercihleri tabiki aynı değildir. Biraz renk katmak isteyenler içinse pastel tonlar kullanılarak aynı dekorasyon yapılırsa biraz daha renkli bir odaya sahip olabiliriz. Farklı aksesuarlarla odanın dekore edilen renginin zıt renklerinde kullanılırsa farklı bir görünüşe sahip olup dekore ettiğimiz alan daha özgün gözükebilir.

Bunun yanında benim tercihim olan ve her zaman farklı bir görünüme sahip olduğuna inandığım el emeği ürünlerdir. Odanizda bunları kullanarak hobilerinizi değerlendirebildiğiniz gibi evinize de farklı bir şıklık katmanız mümkündür.

Aslında alandan tasarruf ederek dekore etmek bu kadar basittir. Bunların yanında aksesuarlarla renklendirmek ve daha orjinal bir görünüme sahip olmak tamamen sizin elinizde. Dekore edilen bir odanın şık olması havasını değiştirebilir bunun için ufak dokunuşlar işimizi kolaylaştırabilir.

kucuk-odalar-icin-dekorasyon-fikirleri-3

Örneğin koltuklarin üzerine koyulan desenli yastıklar, farklı tasarımdaki masa ve sandalyeler, eskitme mobilyalar, duvar için kullanılan sticker, farklı tasarımdaki çerçeveler ve biblolar gibi fikirleri değerlendirebiliriz.

Odayı açık renk boyanmasının avantajını burda görüyoruz. Açık veya pastel tonlarda olduğu için bu dekorasyon ürünleriyle uyumu bizi zorlamaz, karışık bir görünüme sahip olmaz ve daha şık görünür. Bunların üzerine birçok örneğin bulunması da fikir edinmemize yardımcı olabilir ve bu sayede yeni dekore edilen keyifli odamızın tadını çıkarabiliriz.