Ofis Dekore Ederken Nelere Dikkat Etmeli? – Dekor Modası

Ofis Dekore Ederken Nelere Dikkat Etmeli?

Ofis dekorasyonu içinde önemsenmesi gereken en önemli nokta verimli bir alışmanın sağlanabilmesi için en uygun olan mobilyaların bulunması ve bu mobilyaların çalışma odası alanında doğru konumlanmasıdır. Ofis dekore ederken dikkat edilmesi gereken bir diğer detay ise uyumlu bir bütünlüğün ofis içinde yaratılması gerekliliğidir.

Mevcut olan alan ve bu alan içinde konumlandırılacak olan mobilyaların iyi hesaplanarak alınması gerekir. Bunun yanı sıra aydınlatma, tablolar, aksesuarlar, sandalye ya da koltuklarda mobilya içerikleri içinde uyumlu olmalıdır. Ofislerde genel olarak yer alan parke döşemeleri iel de mobilyaların uyum içinde olması öneriliyor.

ofis mobilya ve dekorasyonu

Ofiste Mobilya Konumlandırılması

Ofiste mobilya konumlandırılması konusunda dikkat edilmesi gereken en öneli detay kapının karşısında masanın yer almasıdır. Kapı karşına kapı konumlandırılmasının temel sebebi bu bölümün odaya girişte direk olarak odak noktası olmasıdır.

Geniş bir ofis alanınız bulunuyor ise geniş mobilyalara sahip olan klasik mobilyalara ofis alanınız içinde yer verebilirsiniz. Fakat dar olan ya da küçük ebatlara sahip olan ofis odalarında çoğunlukla modern tarzda bulunan mobilyalar tercih ediliyor.

ofis dekor örnekleri

Daha küçük ebatlarda bulunması sebebi ile modern stille sahip olan ofis mobilyalarının tercihe dilemsinin yanı sıra ofisinizde yapılan işe odaklı olarak aksesuar seçimi ya da markanızın renklerine uyum sağlayacak olan bir ofis alanı yaratmanız da mümkün. Geniş olan ofis alanlarının içinde toplantı masa ve sandalyelerinin yanı sıra deri oturma grubuna da yer verilebilmektedir.

Ofis içinde çalışanların bulunması durumunda onların işlerine odaklanabilmelerini sağlayacak her unsur dikkate alınması gerekir. Ayrıca birbirleri ile temas içinde bulunmaları gerekecek olan işler ile uğraşanların daha yakın bir alanda bulunmaları sebebi ile masa düzeninin de buna göre planlanması önerilir.

Modern ofis dekorasyonu