Otel İç Dekorasyon Püf Noktaları – Dekor Modası

Otel İç Dekorasyon Püf Noktaları

Otel iç dekorasyonunun iyi olması otelin müşterilerine verdiği önemi göstermektedir. Unutulmamalıdır ki bir otelin müşterilerine vereceği ilk ve en önemli hizmet görselliktir. Bu görsellik ise otel dekorasyonundan başka bir şey değildir. Otelin dekore edilmesi otelin müşteri kitlesine göre değişen hatta konseptlerde dahi oldukça uç noktalarda oynamalara neden olan önemli ve ayrıntı isteyen bir iştir. Bu bakımdan da otel dekorasyonunun püf noktaları en çok merak edilen konulardan biridir.

otel iç dekorasyon modelleri

Otel İç Dekorasyonu Püf Noktaları Nelerdir?

Bir oteli etkili bir şekilde dekore etmek istiyorsanız belli unsurlara dikkat etmeniz gerekir. Otel dekorasyonu önemli noktaları temizlik ve hijyen, rahatlık ve konfor, estetik, güzellik ve iyi bir hizmettir. Otel işletme sahipleri bu unsurlara dikkat ederek dekorasyon yapmalıdır.  Dekorasyon otelcilerin en çok ikileme düştükleri ve genelde ya rahat ya şık oldukları bir sendromdur. Oysaki bir otel odası hem göz zevkine hem de beden sağlığına hitap etmelidir. Her ikisinin bulunmadığı oteller hakkı olarak tercih edilmezler. Ne yapılması gerektiği sorusunun cevabı ise oldukça basit. Öncelikle yıldız parçaları seçmelisiniz. İnsanın rahatlığı arayacağı ilk yer yataktır. Müşteri günün yorgunluğunu rahat bir yatağa uzanarak atmak ister. Bu nedenle yatağın şıktan ziyade rahat olması gerekir. Ayrıca yatağın çevresinde cibinlik olması da size artı puan kazandırır. Otel tasarımına uygun yatak başlıkları da size layık olduğunuz güzel ortamı sağlayacaktır.

otel içi dekor fikirleri

Otel İç Dekorasyonunda önemli noktalar

Hiç kimse parasını boşa harcamak, zarar etmek istemez ama izlenilen yol buraya çıkabilir. Evinize bir eşya almakla, evinini dekore etmekle otelinize bir eşya almak aynı şey değildir. Kaldı ki evinize bir eşya alırkende bir araştırma bir inceleme yaparsınız. İşte bunun gibi otel iç dekorasyonu önemli noktaları vardır. Öncelikle dekorasyon konusunda uzman olan bir tasarımcıdan destek almalısınızdır. Unutulmaması gereken nokta çok para harcayarak çok iyi sonuçlar elde edileceğinin kesin olmadığıdır. Örneğin evinize bir sehpa aldığınızda seçiminiz eğer yanlışsa bu tek bir sehpayı ifade eder. Ancak otelinizin 100 odası varsa bu 100 yanlış demektir dolayısıyla maliyeti de ona göre olacaktır. Tasarımınıza karar verirken mutlaka müşteri tipinizin belirlenmesi ve saha araştırmasının yapılması gerekir. Bunlara ilaveten malzeme seçimi de önemli bir noktadır. Yanlış malzeme seçimi size çok yüksek maliyet olarak geri dönebilir. Otele uygun malzemelerin seçilmesi gerekir. Malzemeleri doğru kullanmak ve doğru yorumlamak gerekir.

otel iç dekorasyon